חומרי גלם
4 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
2 גזרים קצוצים
1 כרישה קצוצה
10 שיני שום קלופות
-2 כוסות שעועית לבנה (שהושרתה לילה) מבושלת
מלח
פלפל לבן
1.5-2 ליטר מים רותחים (או ציר עוף רותח)
1 כוס משקה אורז ושקדים אורגני
אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר. מוסיפים בצל, גזר, כרישה ושום ומטגנים חמש דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים שעועית, תבלינים ומים או מרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהשעועית רכה מאוד, ומתפוררת.
מעבירים את המרק לבלנדר (אפשר להשאיר בצד כף או שתיים של שעועית להגשה) וטוחנים למרקם חלק. מוסיפים נוזלים עד לקבלת מרקם סמיך וקרמי.
מחזירים את המרק לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את משקה האורז והשקדים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
יוצקים לצלחות, מקשטים בשעועית ששמרנו וכמה עלי טימין.
Comments