top of page

משקאות צמחיים




בשנים האחרונות תחליפי החלב תפסו מקום מכובד ונרחב בתזונתנו, ניתן לפגוש אותם בחנויות ובסופרים ממלאים מדפים שלמים במגוון רחב של סוגים וטעמים. הצרכנים העיקרים של משקאות אלו לרוב הם הרגישים ללקטוז, האלרגנים לחלבון החלב, טבעונים, שומרי כשרות ועוד. מוצרי החלב נחשבו עד לא מזמן כתורמים לבריאות, למשק הסידן בגוף, ספק של חלבון מלא וכדומה. אך בשנים האחרונות אנחנו נחשפים ליותר ויותר תופעות בריאותיות שמוצרי החלב מחמירים אותם כגון, שלשולים ויציאות רכות, כאבי בטן, גזים ונפיחות, בעיות עור ונשימה ועוד. קיום מתבררת ההבנה, כי הרכבו שונה מהותית מחלב אם. חלב הבקר נועד להזין עגל צעיר שהתפתחותו שונה משל תינוק אנושי, עיקר התפתחותו היא בגדילת הגוף ולא המוח. הפוך מבני האדם. כמובן שגם העגל וגם התינוק מסיימים את תקופת ההנקה וצרכיהם משתנים, אותו ההרכב כבר איננו מתאים עוד ולעיתים אף מזיק. נקודה נוספת היא הורמוני הגדילה והאנטיביוטיקה שמצטברים בגופינו ולא פעם גורמים לחולי ולהתפתחות מינית מוקדמת (אם כי בחלב בקר אורגני הם לא קיימים). אך גם בתחליפי החלב אנחנו צריכים להיות זהירים, חובתנו לבדוק מאין מגיע המשקה, כיצד גודל, אילו חומרים הוספו לו, כדי שנוודא שאנחנו מכניסים לגופנו משקה ראוי ואיכותי.

קצת על הנדסה גנטית וסויה:

סויה הוא אחד התחליפים הראשונים והמשמעותיים לחלב, מקור לחלבון עשיר. הסויה הוא חלק מחמשת הגידולים החשובים בעולם, הגדל בשטחים נרחבים במיוחד. כחלק מהתמודדות עם גידולו בשטחי ענק עושים שימוש בהדברה כימית. התברר, כי השימוש שהדברה הכימית גרם לכך, שגידולי הסויה נקטלו גם כן . הפתרון הטכנולוגי נמצא ע"י הנדסה גנטית, שתפס תאוצה. התהליך נעשה ע"י שיבוט לתוך גנום הסויה ע"י החדרת גן מחיידק שמבטל תכונה בסויה המקנה עמידות לקוטל עשבים.

520 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page