top of page

אמרנט




אנחנו מכירים לא מעט זרעים ודגנים בטבע, אך רק מעטים מהם ניתן להגדיר כ"מזון על". אחד מהם הוא האמרנט (צמח הירבוז) בן דוד של הקינואה, שעדין לא הצליח לפרוץ ולתפוס מקום במטבחנו. גרגרי האמרנט נחשבים לדגן, אך אינם דגן אמיתי, אלא זרעיו של הצמח ויש שיגדרו אותו כצמח הפלא. האמרנט נפוץ בעיקר בדרום אמריקה, אך ניתן לפגוש אותו גם בהודו ובנפאל. השימוש בו עתיק יומין הן במזון והן בטקסיי פולחן. האמרנט אינו מכיל גלוטן ובכך מתאים מאוד לחולי הצליאק ולרגישים לגלוטן. רבים מאוד יתרונותיו של האמרנט וחלקם שמורים בעיקר לו. אחד המקורות הצמחיים היחידים הנחשבים לחלבון מלא, מכיל בתוכו את כל תשעת חומצות האמינו, שהגוף לא יכול לייצר בעצמו. נפלא לצמחונים ולטבעונים. מכיל חלבונים מסוג אלבומין וגלובלין, אשר חשובים לבניית הדם ופלזמת הדם. מכיל חומצת אמינו בשם ליזין, אשר חסרה בדגנים וכן בחומצת האמינו מתיונין החסרה בקטניות. משמעות הדבר, שאכילת אמרנט בלבד מספקת לנו חלבון מלא. חומצת האמינו ליזין חיונית לספיגת סידן, בניית שרירים וייצור הורמונים. האמרנט מכיל שפע של מינרלים, מצטיין בסידן, ברזל ומגנזיום וכמותם בו גבוהה משמעותית מדגנים וזרעים אחרים. מכיל ויטמין ,C אשר לרוב לא נמצא בזרעים ודגנים וכן ויטמין A. מכיל כמות עשירה של סיבים תזונתיים, אשר תורמים להפחתת רמות הכולסטרול מהגוף ע"י קשירתם לסיב והוצאתם מהגוף. בעל תכולת קרטנואידים גבוהה (נוגדי חמצון המצווים בירקות) ונוגדי חמצון נוספים, התורמים להפחתת תהליכים דלקתיים. האמרנט קל לעיכול ומאפשר ספיגה מרבית של המרכיבים המצויים בו. במחקרים שנעשו נמצא, כי מעבר לרכיביו התזונתיים נמצאו פיטוכימקלים כגון רוטין, ניקוטיפלורין ופיפטדים אשר ביכולתם להוריד לחץ דם ולהפחית משמעותית סיכונים למחלות לב. אז אם השתכנעתם כמוני, ממליצה בחום לאמץ אותו למטבחנו, הוא קל מאוד לבישול וניתן למצוא מתכונים שונים עמו. בהצלחה ובתאבון. כתבה: הילה גלבוע, נטורופתית

429 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

חלבונים

Comments


bottom of page